Resultaten voor wanneer moet je alimentatie betalen

 
wanneer moet je alimentatie betalen
Kinderalimentatie.
Ontslagen wordt of failliet gaat. Soms gebeurt het dat uw ex-partner ondanks alle afspraken weigert om de kinderalimentatie te betalen. U kunt dan een beroep doen op het LBIO, het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen. Het LBIO is gespecialiseerd in het innen van kinder en partneralimentatie, zonder kosten voor de alimentatieontvanger. Het LBIO kan de kinderalimentatie innen bij de niet-betalende ouder en uitkeren aan de verzorgende ouder of aan het kind zelf, als het kind 18 jaar of ouder is. Kinderalimentatie en indexering. Jaarlijks worden de vastgestelde alimentatiebedragen verhoogd met een percentage dat rekening houdt met de loonstijgingen in het bedrijfsleven en bij de overheid. Dit wordt indexering genoemd. Het percentage 2015 08%, geldt voor alle vormen van alimentatie, of deze nu door de rechter zijn vastgesteld of door jullie onderling zijn afgesproken. Je hoeft dus niet naar de rechter om recht te hebben op de indexering.
Vijf dingen die u moet weten over alimentatie VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Nog geen VRT-profiel, registreer je hier! Vijf dingen die u moet weten over alimentatie. In 2015 vonden er in België zon 25.000 echtscheidingen plaats. En bij een scheiding komt het begrip alimentatie vaak opduiken. Maar wat wordt daar precies mee bedoeld? Hieronder 5 dingen die u moet weten over alimentatie. Tomas Teetaert, Stijn De Groote. do 05 okt 2017 1641.: Alimentatie wordt in ons land ook onderhoudsgeld genoemd. Het komt erop neer dat u na de scheiding nog verplicht bent om financieel voor de kinderen te zorgen. Volgens de wet moeten beide ouders bijdragen aan de kosten van opvoeding, opleiding en huisvesting. In dit geval spreken we van kinderalimentatie. Daarnaast bestaat er ook partneralimentatie. Dat betekent dat de minst kapitaalkrachtige partner onderhoudsgeld ontvangt van zijn of haar ex. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er een erg grote kloof is tussen de inkomens van beide partners, of wanneer een van de partners altijd voor de kinderen en het huishouden heeft gezorgd. Wie moet er betalen?
Kinderalimentatie tot welke leeftijd? Scheidingsprofs.
Stel, dat een kind al wel gaat werken vanaf zijn 18 e, dan verdient hij of zij een inkomen en is hij/zij in staat zichzelf te onderhouden. In dat geval hoeft er geen kinderalimentatie meer betaald te worden. Het is mogelijk om de alimentatie te laten herberekenen. Er zijn veel verschillende factoren die van invloed zijn op de hoogte van de alimentatie. Misschien kan je samen bespreken of de alimentatie omhoog of juist omlaag kan en kan je samen een nieuw bedrag vastleggen. Lukt dit niet? Dan kun je contact met de Scheidingsprofs opnemen, wij helpen je graag. Veel gestelde vragen. Heb ik recht op partneralimentatie? Partneralimentatie wordt betaald aan die partner die na de scheiding niet in eigen onderhoud kan voorzien. Daarbij spelen uiteraard het eigen inkomen maar ook het gezinsinkomen tijdens het huwelijk een rol om deze behoefte te bepalen. De ex moet ook ruimte draagkracht hebben om een bijdrage aan partneralimentatie te kunnen betalen.
Alles wat je moet weten over alimentatie.
Wanneer je ex geen nieuwe relatie krijgt, vervalt de alimentatieplicht na 12 jaar. Nieuwe alimentatie regels. In 2020 wordt dit termijn van 12 jaar verkort en komt er een nieuwe partneralimentatieregeling: iemand moet zijn minder verdienende ex vanaf het moment van echtscheiding de helft van het aantal huwelijksjaren partneralimentatie betalen, met een maximum van vijf jaar. Wie vier jaar getrouwd was, moet dus twee jaar lang alimentatie betalen. Alimentatie aanvragen doe je zo.
De 7 meest voorkomende misverstanden over partneralimentatie De Boorder Advocaten.
Indien een van de partijen niet in zijn/haar eigen levensonderhoud kan voorzien en behoefte heeft aan een aanvullende bijdrage van de andere partij, dient die partij alimentatie te betalen, maar enkel indien hij/zij daar voldoende draagkracht voor heeft. Indien de vrouw meer verdient dan de man, kan het zo zijn dat de vrouw alimentatie aan de man moet betalen en indien partijen ongeveer hetzelfde verdienen kan de situatie zich voordoen dat er over en weer geen alimentatieverplichting is. Als de vrouw werkt of gaat werken, hoeft de man geen alimentatie meer te betalen. Als de alimentatiegerechtigde partij eigen inkomsten verwerft, dan wil dit niet zeggen dat er geen aanvullende behoefte aan partneralimentatie meer is. Het kan echter wel een reden zijn om de alimentatie opnieuw te laten berekenen. Hetzelfde geldt wanneer de alimentatieplichtige meer of minder gaat verdienen. Bij vreemdgaan vervalt het recht op alimentatie.
Hoe werkt kinderalimentatie? Wijzer in geldzaken.
De betaling aan de andere ouder kan dan ook doorgaan, maar het kind moet hier wel toestemming voor geven. Aanpassing van het alimentatiebedrag voor een kind boven de 18 jaar moet in overleg met het kind. Hoe pas je kinderalimentatie aan? Wijzer in geldzaken. Informatieblad alimentatie Rijksoverheid.nl.
Alimentatie.
Persoonsgebonden budget voor kind. Zorgen over leefsituatie kind. Alimentatie is een geldbedrag dat na het beëindigen van een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt betaald of ontvangen. Het bedrag dient als bijdrage in de kosten van uw levensonderhoud. Er bestaan twee soorten alimentatie.: Bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap? Dan bent u verplicht om ook financieel voor elkaar te zorgen. Deze verplichting blijft ook na beëindiging van het huwelijk of geregistreerd partnerschap bestaan. Als één van beide ex-partners onvoldoende inkomsten heeft om in het eigen levensonderhoud te voorzien, dan moet de ander in principe alimentatie betalen. De alimentatieplicht eindigt.: na een periode die gelijk is aan de duur van het huwelijk of het geregistreerd partnerschap, als dit korter heeft geduurd dan 5 jaar en er geen kinderen uit deze relatie zijn geboren.;
Lengte partneralimentatie Rietberg Advocatuur.
Hoe lang moet u partneralimentatie betalen? U kunt samen afspraken maken over de duur van de alimentatie of u kunt deze duur door de rechter laten vaststellen. Als u dit niet doet, geldt de periode die in de wet staat.
Kinderalimentatie en de nieuwe partner, hier moet je op letten!
4 dagen werken en 1 dag studie Moet ik voor deze dochters nog wel kinderen alimentatie betalen. Nieuwe Stap 3 okt 2019. Hoi George, Zie de blog: kinderalimentatie en de eigen inkomsten van het kind de" inkomsten van kinderen onder de 18 heeft geen invloed op de kinderalimentatie. Wanneer een kind van 18 jaar of ouder niet meer voltijd studeert wordt rekening gehouden met het geld dat het kind zelf verdient/kan verdienen. Dus de inkomsten van je dochter van 19 hebben wél invloed op de kinderalimentatie. M 13 okt 2019. Er zijn allerlei nare toestanden en getouwtrek om twee kinderen aan de hand bij mij man. 1 van zijn kinderen bij ons staat ingeschreven. Nu hebben wij geregistreerd partnerschap zonder voorwaarden, stel wij gaan scheiden op papier, is het dan zo dat mijn inkomen niet meegerekend wordt voor de kinderalimentatie. En stel wij zouden nadien een samenlevingscontract aangaan hoe zou dit dan zitten. Ik zit er nl niet op te wachten om te betalen aan een ex partner hun kinderen.

Contacteer ons