Zoeken naar wanneer moet je alimentatie betalen

 
wanneer moet je alimentatie betalen
Kinderalimentatie.
Ontslagen wordt of failliet gaat. Soms gebeurt het dat uw ex-partner ondanks alle afspraken weigert om de kinderalimentatie te betalen. U kunt dan een beroep doen op het LBIO, het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen. Het LBIO is gespecialiseerd in het innen van kinder en partneralimentatie, zonder kosten voor de alimentatieontvanger. Het LBIO kan de kinderalimentatie innen bij de niet-betalende ouder en uitkeren aan de verzorgende ouder of aan het kind zelf, als het kind 18 jaar of ouder is. Kinderalimentatie en indexering. Jaarlijks worden de vastgestelde alimentatiebedragen verhoogd met een percentage dat rekening houdt met de loonstijgingen in het bedrijfsleven en bij de overheid. Dit wordt indexering genoemd. Het percentage 2015 08%, geldt voor alle vormen van alimentatie, of deze nu door de rechter zijn vastgesteld of door jullie onderling zijn afgesproken. Je hoeft dus niet naar de rechter om recht te hebben op de indexering.
Vijf dingen die u moet weten over alimentatie VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Meld je aan met Apple. Nog geen VRT-profiel, registreer je hier! Vijf dingen die u moet weten over alimentatie. In 2015 vonden er in Belgiƫ zon 25.000 echtscheidingen plaats. En bij een scheiding komt het begrip alimentatie vaak opduiken. Maar wat wordt daar precies mee bedoeld? Hieronder 5 dingen die u moet weten over alimentatie. Tomas Teetaert, Stijn De Groote. do 05 okt 2017 1641.: Alimentatie wordt in ons land ook onderhoudsgeld genoemd. Het komt erop neer dat u na de scheiding nog verplicht bent om financieel voor de kinderen te zorgen. Volgens de wet moeten beide ouders bijdragen aan de kosten van opvoeding, opleiding en huisvesting. In dit geval spreken we van kinderalimentatie. Daarnaast bestaat er ook partneralimentatie. Dat betekent dat de minst kapitaalkrachtige partner onderhoudsgeld ontvangt van zijn of haar ex. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er een erg grote kloof is tussen de inkomens van beide partners, of wanneer een van de partners altijd voor de kinderen en het huishouden heeft gezorgd. Wie moet er betalen?
Kinderalimentatie tot welke leeftijd? Scheidingsprofs.
Rechtsbijstand bij scheiding. Vraag en antwoord. Selecteer een pagina. kinderalimentatie, tot welke leeftijd? Meer weten over scheiden en alimentatie. Kinderalimentatie Tot welke leeftijd verplicht? In Nederland is het betalen van kinderalimentatie verplicht tot het kind 18 jaar is. Daarna kan het zijn dat er nog het 21 e levensjaar van het kind alimentatie betaald wordt. Totdat een kind 18 jaar wordt, is het betalen van kinderalimentatie voor het levensonderhoud van het kind verplicht. De alimentatie wordt betaald aan de verzorgende ouder. Onder de kosten van levensonderhoud verstaan we niet alleen de kosten voor eten, drinken en kleding, maar ook bijvoorbeeld lidmaatschappen van sportclubs en feestjes. 18 tot 21 jaar. Meestal loopt het betalen van kinderalimentatie door tot het 21 e levensjaar van het kind. De meeste kinderen zijn van hun 18 e tot hun 21 e nog niet in staat zichzelf in hun levensonderhoud te voorzien, omdat de meesten dan nog studeren. Van hun 18 e tot 21 e levensjaar wordt de alimentatie aan de kinderen betaald en niet meer aan de verzorgende ouder. De hoogte van de alimentatie blijft dan ook meestal gewoon zoals het was.
Alles wat je moet weten over alimentatie.
Wanneer je ex geen nieuwe relatie krijgt, vervalt de alimentatieplicht na 12 jaar. Nieuwe alimentatie regels. In 2020 wordt dit termijn van 12 jaar verkort en komt er een nieuwe partneralimentatieregeling: iemand moet zijn minder verdienende ex vanaf het moment van echtscheiding de helft van het aantal huwelijksjaren partneralimentatie betalen, met een maximum van vijf jaar. Wie vier jaar getrouwd was, moet dus twee jaar lang alimentatie betalen. Alimentatie aanvragen doe je zo.
De 7 meest voorkomende misverstanden over partneralimentatie De Boorder Advocaten.
Indien een van de partijen niet in zijn/haar eigen levensonderhoud kan voorzien en behoefte heeft aan een aanvullende bijdrage van de andere partij, dient die partij alimentatie te betalen, maar enkel indien hij/zij daar voldoende draagkracht voor heeft. Indien de vrouw meer verdient dan de man, kan het zo zijn dat de vrouw alimentatie aan de man moet betalen en indien partijen ongeveer hetzelfde verdienen kan de situatie zich voordoen dat er over en weer geen alimentatieverplichting is. Als de vrouw werkt of gaat werken, hoeft de man geen alimentatie meer te betalen. Als de alimentatiegerechtigde partij eigen inkomsten verwerft, dan wil dit niet zeggen dat er geen aanvullende behoefte aan partneralimentatie meer is. Het kan echter wel een reden zijn om de alimentatie opnieuw te laten berekenen. Hetzelfde geldt wanneer de alimentatieplichtige meer of minder gaat verdienen. Bij vreemdgaan vervalt het recht op alimentatie.
Hoe werkt kinderalimentatie? Wijzer in geldzaken.
De betaling aan de andere ouder kan dan ook doorgaan, maar het kind moet hier wel toestemming voor geven. Aanpassing van het alimentatiebedrag voor een kind boven de 18 jaar moet in overleg met het kind. Hoe pas je kinderalimentatie aan? Wijzer in geldzaken. Informatieblad alimentatie Rijksoverheid.nl.
Alimentatie.
op het moment waarop degene die alimentatie ontvangt, hertrouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat of gaat samenwonen met een nieuwe partner op een manier alsof ze getrouwd zijn. Ouders hebben de plicht om de kosten van levensonderhoud voor hun kinderen te betalen totdat zij de leeftijd van 21 jaar hebben bereikt. De kinderalimentatie wordt tot het 18e levensjaar betaald aan de ouder of verzorger van het kind. Vanaf zijn 18e verjaardag heeft het kind zelf recht op de bijdrage van de onderhoudsplichtige ouders. De hoogte van de alimentatie en de duur van de alimentatieperiode zijn afhankelijk van meerdere factoren. Bijstand en alimentatie. Alimentatie wordt als inkomen gezien en op uw bijstandsuitkering in mindering gebracht. Ontvangt u zelf de alimentatie voor een kind dat bij u woont maar inmiddels 18 jaar of ouder is? Dan komt deze alimentatie toe aan uw kind zelf en kan het nietin mindering worden gebracht op uw bijstandsuitkering. Verplichting tot het indienen van een alimentatieverzoek.
Lengte partneralimentatie Rietberg Advocatuur.
Hoe lang moet u partneralimentatie betalen? U kunt samen afspraken maken over de duur van de alimentatie of u kunt deze duur door de rechter laten vaststellen. Als u dit niet doet, geldt de periode die in de wet staat.
Kinderalimentatie en de nieuwe partner, hier moet je op letten!
Geen probleem kosten worden gewoon gedeeld tiener komt niks te kort. Nu zegt de biologische vader jij verdient meer dan ik dus wil niks meer betalen voor mijn kind en dan ook nog niet accepteren dat ik zijn kind opvoed. Dat kun je toch geen vader noemen. Maria 10 jul 2013. Goedemorgen, Mijn vriend en ik gaan volgend jaar trouwen, nu verdien ik een stuk meer dan mijn vriend en betaalt hij aan zijn ex alimentatie voor zijn dochter. Kan zijn ex vragen om herziening van de hoogte van de alimentatie omdat wij gaan trouwen en mijn inkomen er dus bij komt? zijn ex is trouwens ook hertrouwd en toen is er niets veranderd aan de alimentatie overigens zijn de woonkosten ook gestegen in vergelijking met het moment wanneer de alimentatie vastgesteld werd doordat we een huis hebben gekocht. Muna 1 feb 2019. Hoi allemaal Ik heb ook zelfde situatie maar mijn vriend hij is getrouwde met andere en ik heb 2 kinderen van hem. Moet hij betalen.

Contacteer ons