Resultaten voor procedure scheiding

 
procedure scheiding
Echtscheiding.
de echtscheiding op grond van feitelijke scheiding van meer dan 2 jaar. Wonen de beide echtgenoten meer dan twee jaar afzonderlijk dan ben je niet automatisch gescheiden maar kan je via een relatief snelle procedure de echtscheiding op grond hiervan aanvragen.
huis verkopen bij scheiding
Echtscheidingen niet meer voor de Rechtbank vanaf 1 september 2018.
Dit onderscheid naargelang de duur van de feitelijke scheiding is volgens de wetgever nog moeilijk te verantwoorden. Bovendien is een persoonlijke verschijning voor de echtgenoten, maar vooral voor de magistraten en de griffies nodeloos belastend, en heeft ze geen inhoudelijke meerwaarde. Persoonlijk verschijnen kan nog op bevel van de Familierechtbank. Vanaf 01.09.2018 zal elke procedure aldus schriftelijk verlopen.
verdeling inboedel
Veelgestelde vragen over scheidingen en echtscheidingen: procedures, trajecten, scheiden met notaris, kinderen, enz.
In elke fase van het traject is het mogelijk om een onderdeel van het geschil te laten beslechten door de rechtbank. In dat geval maken de Echtscheidingsplanners een gedocumenteerde conclusie uw schriftelijk standpunt op die zij neerleggen op de Rechtbank. Omdat uw planner de geschilpunten inmiddels grondig kent, kan deze procedure zeer snel gaan.
alimentatie
Hoe pak ik een echtscheiding aan? Het Juridisch Loket.
mediation
Scheiding: Feitelijke Scheiding Uw Bemiddelaars. uwbemiddelaars.
Je gewoon verwijderen van de gezinswoning zonder het hebben van een ander domicilie is dus geen feitelijke scheiding. Gezien de procedure van een eventuele scheiding later, onder andere, bepaald wordt door het al of niet al feitelijk gescheiden zijn en de termijn daarvan, is het nuttig een feitelijke scheiding ook formeel te maken door je op een ander domicilie in te schrijven bij de Burgerlijke Stand van de gemeente van je nieuw domicilie.
mediation
Ik wil scheiden. Wat nu? Perspectieven.
ouderschap na scheiding en de beleving van kinderen. scheidingsregeling via bemiddeling. indienen van het dossier bij de rechtbank. herzien van scheidingsafspraken. Scheiden via bemiddeling. Bij Perspectieven geloven we rotsvast in bemiddeling waarbij jullie samen afspraken uitwerken, eerder dan te kiezen voor een procedure of vechtscheiding.
autolening simulatie
Wat zijn de verschillende soorten scheidingen? Sleutelmomenten Belfius.
Echtgenoten die een feitelijke scheiding wensen, maar een echtscheiding weigeren, kunnen ten slotte kiezen voor de scheiding van tafel en bed. Met die vrij zeldzame procedure is het mogelijk de wederzijdse rechten en plichten te verminderen zonder het huwelijk te ontbinden.
airco
Echtscheiding, echtscheidingsadvocaat Keyser Advocaten Antwerpen.
Bemiddeling in de kamer voor minnelijke schikking in aanwezigheid advocaat echtscheiding. Een scheiding op basis van onherstelbare ontwrichting wordt eenzijdig op verzoek van een van beide echtgenoten opgestart. Toch laat ook deze procedure nog ruimte voor bemiddeling. Dit gebeurt in de kamer voor minnelijke schikking van de familierechtbank.
Simulatie
Je partner uitkopen na een scheiding: dit moet je weten Zimmo.
Beslissen jullie om te scheiden in onderling overleg, dan is een bezoek aan de notaris altijd de eerste stap. Daar werken jullie samen een regeling rond jullie kinderen en gemeenschappelijk vermogen uit, dus ook omtrent jullie woning. Deze afspraken worden vastgelegd in een regelingsakte, een soort blauwdruk van de scheiding.

Contacteer ons