Op zoek naar partneralimentatie?

 
partneralimentatie
Scheiden: de gevolgen voor alimentatie aan partner en kinderen.
En wanneer komt u eigenlijk in aanmerking. voor partneralimentatie en kinderalimentatie? Wanneer hebt u recht op partneralimentatie? U kunt partneralimentatie aanvragen als u bent gescheiden en geen of weinig inkomen hebt. Volgens de wet moet u elkaar namelijk ook na de scheiding onderhouden.
alimentatie
Partneralimentatie laten berekenen door een advocaat.
Partneralimentatie laten berekenen door een advocaat. Het vaststellen van partneralimentatie. Over het vaststellen van partneralimentatie is binnen de politiek al enige tijd discussie. De vraag is of partneralimentatie nog wel van deze tijd is en welke termijn voor de alimentatie zou moeten gelden.
scheiding
Partneralimentatie bij scheiding: alles wat je moet weten over alimentatie!
Hierbij is het van groot belang dat je dit verzoek indient binnen 3 maanden na het verstrijken van het recht op alimentatie. Als je bijvoorbeeld tot 1 juli recht hebt op partneralimentatie, moet het verzoek uiterlijk op 30 september binnen zijn.
relatietherapie groningen
Hoe zit het precies met partneralimentatie? Judex.
De rechter zal de alimentatie in dat geval op een lager bedrag vaststellen, ook al is de financiƫle behoefte van Manon hoger. Een handige rekentool om een goede indicatie te krijgen van de hoogte van de partneralimentatie vindt u hier.
alimentatie
Heb ik recht op partneralimentatie? Het Juridisch Loket.
kinderalimentatie
Partneralimentatie berekenen.
De partneralimentatiebehoefte is dus niet automatisch de partneralimentatie. De ex moeten het namelijk ook wel kunnen betalen. Als er kinderen zijn, geldt er verder dat voordat er partneralimentatie betaald kan worden, er voldoende ruimte moet zijn voor kinderalimentatie. Uw netto maandinkomen.
mediator
Hoe partneralimentatie vaststellen? / Inkomen / Rechtwijzer.
De partneralimentatie mag niet hoger zijn dan de draagkracht van de alimentatieplichtige, maar kan ook nooit hoger zijn dan de behoefte. Het betalen of ontvangen van partneralimentatie heeft fiscale gevolgen, waar u bij het vaststellen van partneralimentatie rekening mee moet houden.
Partneralimentatie betalen voor uw ex-partner.
Alimentatie is een bijdrage in de kosten van het levensonderhoud van uw ex-partner of uw kinderen. Betaalt u partneralimentatie aan uw ex-partner? Dan mag u die partneralimentatie in uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken als Betaalde partneralimentatie en andere onderhoudsverplichtingen. Ook andere onderhoudsverplichtingen mag u in bepaalde gevallen aftrekken.
Partneralimentatie Echtscheiding.nl.
De officiƫle ingangsdatum van de alimentatiebetaling is de datum waarop de echtscheiding bij de burgerlijke stand staat ingeschreven. Het aantal jaren dat er partneralimentatie betaalt moet worden, is beperkt op grond van de wet Limitering Partneralimentatie. Deze wet zorgt ervoor dat ex-partners in principe niet meer dan 12 jaar partneralimentatie moeten betalen.

Contacteer ons