Op zoek naar kinderalimentatie bij co-ouderschap?

 
kinderalimentatie bij co-ouderschap
Kinderalimentatie betalen bij co-ouderschap? Asselbergs Klinkhamer Advocaten.
Home Blog Familierecht Kinderalimentatie betalen bij co-ouderschap? Kinderalimentatie betalen bij co-ouderschap? 26 sep 2013 Familierecht Anoeska van Ginderen. Eén van de vele zaken die bij een echtscheiding geregeld moet worden, is de kinderalimentatie. Als er sprake is van een co-ouderschapsregeling, wordt vaak gedacht dat er geen kinderalimentatie betaald hoeft te worden. De kinderen verblijven dan toch de helft van de tijd bij de ene ouder en de andere helft bij de andere ouder? Daarmee worden de kosten toch verdeeld en is alimentatie niet meer aan de orde?
Wie betaalt kosten kinderen bij co-ouderschap als overleg onmogelijk is? TDH Advocaten.
Volgens M is het voldoen van kinderalimentatie alleen gerechtvaardigd als partners geen vergelijkbaar inkomen kunnen verwerven. Dat bij co-ouderschap geen alimentatie betaald wordt, is volgens M gebaseerd op het principe dat beide ouders gelijkelijk in natura bijdragen aan de verzorging van de minderjarigen.
23-01-2018 Belastingvoordelen bij co Ouderschap.
In het geval van co-ouderschap met meerdere kinderen, is het daarom verstandig om beide apart kinderbijslag aan te vragen voor de kinderen op het eigen adres. Bij de berekening van de kinderalimentatie wordt ervan uitgegaan dat het KGB onderdeel uitmaakt van het netto inkomen van de ouder en dus van zijn/ haar draagkracht.
Kinderalimentatie, alles hierover helder uitgelegd SARAHKOLLER.
Op de hoogte blijven? Ontvang een e-mail bij nieuwe blogs. 6 april 2018. Alles over kinderalimentatie. Ga je scheiden? Dan kan het zo zijn dat je straks alimentatie ontvangt, of moet betalen. Bij alimentatie maken we onderscheid tussen tussen partneralimentatie en kinderalimentatie. Een tijdje geleden vertelde ik je in een van mijn blogs al alles over partneralimentatie. In dit blog vertel ik je alles over kinderalimentatie. Wat is kinderalimentatie? Hoe wordt kinderalimentatie berekend? Hoe lang betaal je kinderalimentatie? Moet je ook kinderalimentatie betalen bij co-ouderschap?
Hoeveel kinderalimentatie u moet betalen Nieuws Telegraaf.nl.
Ruim eenderde van de huwelijken eindigt vroegtijdig door een scheiding. Bij 6 op de 10 scheidingen moet kinderalimentatie betaald worden. Vanaf 1 april wordt op een andere manier berekend hoeveel kinderalimentatie iemand verschuldigd is. Sommige mensen zullen minder alimentatie hoeven betalen.
Alimentatie en co-ouderschap Scheidingsprofs.
Dit betekent niet automatisch dat beide ouders evenveel alimentatie betalen. Want het zal toch zeer vaak voorkomen dat de ouders niet eenzelfde inkomen hebben. Het uitgangspunt is dat de huishoudens bij co-ouderschap min of meer gelijkwaardig moeten zijn. Op basis hiervan is het verstandig om een draagkrachtberekening te maken zodat gekeken kan worden wat voor wie de kinderalimentatie moet zijn.
Co-ouderschap en alimentatie.
Wat is alimentatie. Alimentatie en hypotheek. Alimentatie en uitkering. Alimentatie en verzekering. Wat valt onder de kinderalimentatie? Kinderalimentatie op schrift. Alimentatie en studiefinanciering. Alimentatie en co-ouderschap. Alimentatie en ouderlijk gezag. Alimentatie en uithuisplaatsing. Partneralimentatie op schrift. Hulp bij alimentatie incasso.
Alimentatie Schmitz Mediation.
Vanaf 18 jaar gelden de afspraken over de alimentatie tussen het kind en de betalende ouder. De ouder die alimentatieplichtig is zal vanaf 18 jaar tot en met 20 jaar de onderhoudsplicht voorzetten, in die zin dat de maandelijkse vergoeding rechtstreeks naar de jongmeerderjarige zal gaan. Een belangrijk gevolg van de echtscheiding is dat de ene partner alimentatie aan de andere partner moet gaan voldoen als deze niet in voldoende mate in zijn/haar eigen levensonderhoud kan voorzien. Een verplichting tot betaling van partneralimentatie kan alleen bestaan als partijen gehuwd zijn geweest of een geregistreerd partnerschap hebben gehad. De wet veronderstelt dat er sprake is van een lotsverbondenheid tussen de ex-echtgenoten die door het huwelijk tot stand is gekomen. Ondanks het feit dat zij niet meer met elkaar getrouwd zijn, horen zij zich elkaars lot aan te trekken. Als de ene echtgenoot niet voldoende inkomsten kan genereren om in het levensonderhoud te kunnen voorzien, is de andere echtgenoot verplicht om hieraan bij te dragen.
Co-ouderschap, kinderalimentatie en de gezamenlijke kinderrekening.
In de praktijk bereiken ons veel vragen over de bepaling van de hoogte van de kinderalimentatie bij co-ouderschap in combinatie met het gebruik van een gezamenlijke kinderrekening. Om u hier meer inzicht in te geven, treft u hierna een voorbeeld aan.

Contacteer ons