Op zoek naar alimentatieplichtig?

 
alimentatieplichtig
Wie hebben een onderhoudsplicht? Vraag en antwoord Rijksoverheid.nl.
Echtgenoten en geregistreerde partners hebben een onderhoudsplicht ten opzichte van elkaar. Ouders hebben een onderhoudsplicht voor hun kinderen tot ze 21 jaar zijn. Ex-partners hebben een onderhoudsplicht als 1 van de partners te weinig inkomen heeft om van te leven.
online content marketing
Mishandelende vrouw blijft alimentatieplichtig en moet partneralimentatie betalen.
Alles wat u moet weten over alimentatie. Mishandelde vrouw toch alimentatieplichtig. 4 juni 2010. Onlangs oordeelde de Hoge Raad dat een vrouw die tijdens haar huwelijk is mishandeld, toch partneralimentatie moet betalen aan haar ex-man. Volgens de Raad heft de mishandeling de lotsverbondenheid niet op.
ranked
5 Misverstanden over kinderalimentatie HelloLaw.
Een stiefouder is slechts onder voorwaarden alimentatieplichtig naar een stiefkind toe. Indien een stiefouder een huwelijk of geregistreerd partnerschap is aangegaan met de ouder van het kind, én het kind behoort tot het gezin van de stiefouder en de ouder, dan is de stiefouder onderhoudsplichtig.
bosiet course fees in chennai
Partneralimentatie bij scheiding: alles wat je moet weten over alimentatie!
Hierbij is het van groot belang dat je dit verzoek indient binnen 3 maanden na het verstrijken van het recht op alimentatie. Als je bijvoorbeeld tot 1 juli recht hebt op partneralimentatie, moet het verzoek uiterlijk op 30 september binnen zijn.
Onderhoudsverplichting en alimentatieplicht bij scheiding: Gratis advies!
Heb je geen kinderen en ben je korter dan vijf jaar getrouwd geweest, dan heb je net zo lang recht op alimentatie als je huwelijk geduurd heeft. Als je opnieuw gaat trouwen of samenwonen, heb je geen recht meer op alimentatie.
Alimentatieplicht: over kinderalimentatie en partneralimentatie bij scheiding.
Soms kunnen wij je vragen direct beantwoorden, en anders kunnen we je in contact brengen met een specialist uit ons netwerk bij jou in de buurt. Dat is iemand met veel kennis en ervaring, maar ook iemand die bij jou past.
Alimentatie en jongmeerderjarigen.
Is een kind behoeftig door bijvoorbeeld een handicap, dan blijft de onderhoudsplicht bestaan. Daarnaast dienen ouders, die daartoe financieel in staat zijn, hun kinderen ouder dan 21 jaar, de gelegenheid te geven hun studie binnen een redelijke termijn af te ronden.
Wat betekent alimentatieplichtig en alimentatiegerechtigd?
Alle ingrediënten zijn aanwezig om tot een hevig conflict te komen: Marja van 45 die door haar man in de steek is gelaten voor een veel. Wat betekent alimentatieplichtig en alimentatiegerechtigd? Wat betekent alimentatieplichtig en alim. Wat betekent alimentatieplichtig en alimentatiegerechtigd?
Alimentatieplicht? Wanneer stopt alimentatie verplichting?
Als er bij de alimentatieplichtige niet voldoende geld binnenkomt om aan de alimentatieplicht voor de kinderen te voldoen, dan bepaalt de rechter of dat zo is en wat het nieuwe bedrag aan kinderalimentatie dan moet worden. Ook na het bereiken van de leeftijd van achttien jaar blijft de onderhoudsplicht voor de ouders bestaan.

Contacteer ons