Meer resultaten voor alimentatieplichtig

 
alimentatieplichtig
The Divorce Partner alimentatie.
Van het voorgaande kan sprake zijn indien de uitgaven tijdens het huwelijk niet alleen uit het salaris van de DGA zijn betaald, maar ook door de rekening courant verhouding. Aan de hand van het inkomen van de alimentatieplichtig, zowel uit arbeid, winst uit onderneming of vermogen en de lasten die de alimentatieplichtig heeft, wordt uitgerekend hoeveel de-alimentatieplichtig er kan betalen.
18 jaar eigen inkomen en toch alimentatie eisen Radar.
Ongelezen bericht door heidi40 22 okt 2012 1606.: 1395a: lid 1 BW schreef: Ouders zijn verplicht te voorzien in de kosten van levensonderhoud en studie van hun meerderjarige kinderen die de leeftijd van een en twintig jaren niet hebben bereikt.
5 Misverstanden over kinderalimentatie Ambitions.nu.
Hierdoor heeft het kind ook na zijn 21e jaar recht op alimentatie. Stiefouder is alimentatieplichtig Een stiefouder is slechts onder voorwaarden alimentatieplichtig naar een stiefkind toe. Indien een stiefouder een huwelijk of geregistreerd partnerschap is aangegaan met de ouder van het kind, én het kind behoort tot het gezin van de stiefouder en de ouder, dan is de stiefouder onderhoudsplichtig.
partner en kinderalimentatie ADVOCATEN.NL online rechtsbijstand.
In dit artikel zien wij dat de rechter niet alleen moet kijken naar de behoeftigheid van de ene partner, maar ook naar de draagkracht van de persoon die moet betalen. Of een persoon behoeftig is, hangt af van diens inkomsten. Deze factor hangt natuurlijk weer af van de arbeidsmarkt, promotiekansen, verzorging en opvoeding van de kinderen en de leeftijd en gezondheid van de persoon waar het om draait. Bij de bepaling van de draagkracht van de alimentatieplichtige mag de rechter ook rekening houden met alle omstandigheden van het geval.
Alimentatie procedure Rechtspraak.
Alleen een advocaat kan schriftelijke stukken, zoals een verzoekschrift of een uitleg over uw financiële situatie, indienen bij de rechtbank. Zijn u en uw partner het eens over de hoogte van de alimentatie, dan heeft u samen 1 advocaat nodig.
Wanneer moet er kinderalimentatie betaald worden?
Bij het bepalen van de hoogte van kinderalimentatie staan twee begrippen centraal: de behoefte van het kind of kinderen en de draagkracht van degene die alimentatie moet betalen meestal de vader. Lees het volledige artikel. Wanneer kan de hoogte van de kinderalimentatie wijzigen? Het is mogelijk dat een eerder vastgesteld of overeengekomen bedrag aan kinderalimentatie gewijzigd wordt. Dit gebeurt dan meestal vanwege verslechterde financiële omstandigheden bij de ouder die de alimentatie moet voldoen. Lees het volledige artikel. De vijf grootste misverstanden over alimentatie. Vrijwel iedereen die te maken krijgt met een echtscheiding wordt ook geconfronteerd met partner of kinderalimentatie. De vijf grootste misverstanden op een rij. Lees het volledige artikel. Bekijk alle artikelen. We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.
Alimentatie 20 definities Encyclo.
Bij alimentatie denkt men veelal slechts aan de alimentatie die bij echtscheiding betaald moet worden door een van de huwelijkspartners. Ook anderen kunnen echter alimentatieplichtig zijn.Het Nederlandse familierecht gaat er-vanuit dat allerlei familieleden elkaar naar draagkracht moeten onderhouden, als daaraan behoefte blijkt te bestaan.
Home TEN Advocaten.
Zij zijn dan ook uitstekend op de hoogte van alle onderwerpen die samenhangen met de echtscheiding, of het nu over kinderen gaat of over een afwikkeling van huwelijksvoorwaarden waarin naast onroerende zaken ook een onderneming is betrokken of waarin er discussie is over een in de huwelijksvoorwaarden opgenomen verrekenbeding.
Wie hebben een onderhoudsplicht? Rijksoverheid.nl.
De alimentatieplicht voor uw kind geldt tot uw kind 18 jaar wordt. Daarna moet u betalen voor de kosten van levensonderhoud en studie tot uw kind 21 jaar wordt. Als ouders uit elkaar gaan, moeten ze hiervoor een financiële regeling afspreken. Dit heet kinderalimentatie. Woont het kind van uw partner hoofdzakelijk bij u in huis? En bent u getrouwd of hebt u een geregistreerd partnerschap met de ouder van het kind? Dan bent u stiefouder en hebt u een onderhoudsplicht voor uw stiefkind. Bent u een niet-getrouwde vrouw, maar heeft de biologische vader uw kind wel erkend? Dan is hij de wettelijke vader en onderhoudsplichtig.

Contacteer ons