Op zoek naar alimentatieplicht?

 
alimentatieplicht
Alimentatieplicht Wie heeft een Alimentatieplicht?
Eén verplichting blijft echter onverminderd overeind: de onderhoudsplicht. Deze plicht voorziet er in dat partners ook na het huwelijk de verantwoordelijkheid hebben om financieel voor elkaar en eventuele kinderen te blijven zorgen. In veel gevallen leidt de onderhoudsplicht dan ook tot alimentatie. Alimentatie kan voldaan worden in natura door direct bepaalde kosten bijvoorbeeld energierekeningen of hypotheekbetalingen over te nemen, maar meestal is er sprake van periodieke betaling van een geldbedrag. Een alimentatie advocaat kan u helpen bij het vaststellen of wijzigen van uw alimentatie, neem hiervoor contact op met een van onze ervaren alimentatieadvocaten via het formulier op deze pagina. Alimentatieplicht richting kinderen kinderalimentatie.
familierecht
Kinderalimentatie, de duur, de hoogte en voorwaarden.
Duur van de kinderalimentatie. In principe blijft de alimentatieplicht van kracht totdat het kind financieel zelfstandig is of de leeftijd van 21 jaar bereikt. Wanneer een kind er voor kiest niet te gaan studeren, maar aan het werk te gaan kan de alimentatieplicht al eindigen op de leeftijd van 18 jaar.
wel google geen andere sites
De ondernemer en zijn alimentatieplicht.
De ondernemer en zijn alimentatieplicht. Partneralimentatie vaststellen als de alimentatieplichtige ondernemer is, is niet eenvoudig. Bij een ondernemer is namelijk niet altijd duidelijk wat de inkomsten zijn en dus is er discussie mogelijk over de hoogte van de draagkracht. Daarom is het van belang goed te kunnen onderbouwen waarom er sprake is van onvoldoende of lage draagkracht.
alcohol
Partneralimentatie bij samenwonen of hertrouwen? Zenon Scheidingsdesk.
In artikel 160 boek I van het burgerlijk wetboek artikel 1160: BW staat wanneer de alimentatieplicht eindigt. Volgens dit artikel eindigt de alimentatieplicht wanneer de alimentatiegerechtigde opnieuw in het huwelijk treedt danwel is gaan samenleven met een ander als ware zij gehuwd.
huis verkopen bij scheiding
Werkloosheid of failliet? Wat betekent dat voor uw alimentatieplicht? FSV Corporate Finance.
Werkloosheid of failliet? Wat betekent dat voor uw alimentatieplicht? Home Werkloosheid of failliet? Wat betekent dat voor uw alimentatieplicht? Werkloosheid of failliet? Wat betekent dat voor uw alimentatieplicht? Posted 30 november 2015. Werkloosheid of failliet? Wat betekent dat voor uw alimentatieplicht?
scheiden of scheiden
Eindigt de alimentatieplicht als de ontvanger gaat samenwonen? TRC Advocaten.
Eindigt de alimentatieplicht als de ontvanger gaat samenwonen? 26 januari 2012. Recentelijk heeft het Gerechtshof s-Gravenhage in twee verschillende zaken twee afwijkende beschikkingen gewezen ten aanzien van een verzoek van de man tot het beëindigen van de partneralimentatieverplichting. In beide zaken stelde de man dat zijn ex-vrouw was gaan samenwonen en dat er dus een einde moest komen aan de alimentatieverplichting.
apk verlopen wel afspraak
Tot welke leeftijd Scheidingsprofs.
De hoogte van de alimentatie blijft dan ook meestal gewoon zoals het was. Een rechter kan de alimentatieplicht wel ongedaan maken als het kind zijn of haar studie niet serieus neemt en er met de pet naar gooit of wanneer het kind zich erg misdraagt, dat moreel gezien het niet van een ouder gevraagd kan worden alimentatie te betalen.
diefstal werknemer
Nihilstelling alimentatie in geval van faillissement alimentatieplichtige.
Als een alimentatieplichtige failliet is verklaard en op die grond verzoekt het bedrag van de alimentatieplicht op nihil vast te stellen dient de rechter, behoudens bijzondere omstandigheden, ervan uit te gaan dat de alimentatieplichtige niet over de draagkracht beschikt om enige onderhoudsbijdrage te betalen en dus het verzoek toe te wijzen.
scheiding aanvragen zonder advocaat
De 10 meest voorkomende misverstanden over partneralimentatie Zorgeloosch Scheiden.
De persoon die normaal gesproken recht had op alimentatie, kan in sommige gevallen later alsnog alimentatie afdwingen. Afzien van alimentatie heeft geen gevolgen. Als de degene die recht heeft op alimentatie een bijstandsuitkering aanvraagt, heeft dit gevolgen voor de alimentatieplichtige.
vochtproblemen huis

Contacteer ons