Op zoek naar alimentatie bij echtscheiding?

 
alimentatie bij echtscheiding
Moet je bij een echtscheiding alimentatie betalen voor je ex? Rechten Moneytalk.be.
Moet je bij een echtscheiding alimentatie betalen voor je ex? 16/02/16 om 0845: Bijgewerkt om 0844.: Als je uit de echt scheidt gebeurt het wel eens dat je ex een alimentatie voor hem of haar persoonlijk vraagt. Heeft hij of zij daar ook recht op?
simulatie hypothecaire lening
onze wegen scheiden.
Bij de echtscheiding door onderlinge toestemming moeten de partijen het vraagstuk van de alimentatie in hun overeenkomst opnemen. De alimentatie na echtscheiding wordt in principe wijzigbaar in geval van nieuwe omstandigheden onafhankelijk van de wil van partijen tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen.
goedkoop lenen
Partneralimentatie bij echtscheiding Samen Bemiddelen.
Daarnaast kan de uitkering worden gewijzigd omdat er zich nieuwe omstandigheden voordoen onafhankelijk van de wil van beide partijen, en het bedrag daar niet meer van toepassing is. Dan wordt zowel een afschaffing, een vermindering als een verhoging van de alimentatie bespreekbaar. De uitkering kan ook worden gewijzigd als de vereffening/verdeling van het huwelijksvermogen een wijziging met zich brengt van de financiƫle situatie van de echtgenoten. De wet geeft verder expliciet aan dat de partneralimentatie vervalt als de onderhoudsgerechtigde opnieuw huwt of als hij/zij wettelijk gaat samenwonen. Hoe zit het met de onderhoudsuitkering bij een echtscheiding door onderlinge toestemming?
kinderalimentatie
Echtscheiding: welke fiscale regeling alimentatie voordeligst? NEO Bemiddeling.
Bel of mail voor een afspraak om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Alimentatie 55 Bedreiging relatie 6 bemiddelen bij conflicten 13 Boeken 10 Co-ouderschap 34 Communicatie 61 DAVO 6 Do's' and Don'ts' 53 echtscheiding 140 Emoties 8 EOT 21 Familierechtbank 5 Feitelijke scheiding 9 Fiscaliteit 39 gescheiden 18 Groepsverzekering 20 Grootouders 9 Handelszaken 12 Hoorrecht 6 Huwelijksvermogensrecht 27 Kinderen 154 kindergeld 7 Kindrekening 9 Kostprijs scheiding 10 Miserietaks 16 Nazorg 10 Nieuw gezin 11 Onbetaalde alimentatie 8 Onderhoudsgeld 62 Onderhoudsuitkering 25 Onderneming 10 ondernemingsbemiddeling 5 Ons huis 42 Ouderschap 65 Ouderschapsplan 26 ouderverstoting 6 Overlegtips 44 Overname woning 12 Pensioen 29 Reflecties 12 Regeling 61 Registratierechten 14 Relatiebemiddeling 34 Ruzie 11 Samenwonen 10 scheiden 130 Scheiden?
echtscheiding mediation
Hoe lang moet ik alimentatie betalen voor mijn ex?
Indien u geen overeenkomst kan bereiken, zal de Familierechtbank hierover moeten oordelen. Dit kan in het vonnis dat de echtscheiding uitspreekt, maar ook bij een latere beslissing.Maar hoe wordt dan het bedrag van de alimentatie bepaald? En hoe lang moet u alimentatie betalen voor uw ex-vrouw of ex-man?
kinderen echtscheiding
Onderhoudsgeld ex-partner.
De begrippen onderhoudsgeld, onderhoudsbijdrage, onderhoudsuitkering en alimentatie betekenen veelal hetzelfde. Al deze omschrijvingen duiden op het betalen van bijdragen in het onderhoud van een kind door de ouders of op het betalen van een bijdrage in het onderhoud van de behoeftige ex-partner. Ouderhoudsuitkering na echtscheiding: waar houdt de rechter rekening mee? In haar arrest van 14 september 2012 oordeelt het Hof van Cassatie over de elementen waarmee de rechter rekening dient te houden bij de toekenning van een onderhoudsuitkering na echtscheiding.
Moet ik mijn ex onderhoudsgeld betalen? Zo ja, hoeveel? NEO Bemiddeling.
Alimentatie 55 Bedreiging relatie 6 bemiddelen bij conflicten 13 Boeken 10 Co-ouderschap 34 Communicatie 61 DAVO 6 Do's' and Don'ts' 53 echtscheiding 140 Emoties 8 EOT 21 Familierechtbank 5 Feitelijke scheiding 9 Fiscaliteit 39 gescheiden 18 Groepsverzekering 20 Grootouders 9 Handelszaken 12 Hoorrecht 6 Huwelijksvermogensrecht 27 Kinderen 154 kindergeld 7 Kindrekening 9 Kostprijs scheiding 10 Miserietaks 16 Nazorg 10 Nieuw gezin 11 Onbetaalde alimentatie 8 Onderhoudsgeld 62 Onderhoudsuitkering 25 Onderneming 10 ondernemingsbemiddeling 5 Ons huis 42 Ouderschap 65 Ouderschapsplan 26 ouderverstoting 6 Overlegtips 44 Overname woning 12 Pensioen 29 Reflecties 12 Regeling 61 Registratierechten 14 Relatiebemiddeling 34 Ruzie 11 Samenwonen 10 scheiden 130 Scheiden?
Onderhoudsuitkeringen na een scheiding of beƫindiging van wettelijk samenwonen Belgium.be.
Een onderhoudsuitkering of alimentatie is een uitkering voor levensonderhoud aan de ex-echtgenoot of ex-echtgenote of aan de kinderen na een echtscheiding. Onderhoudsgeld voor de kinderen. Elke ouder is verplicht bij te dragen tot de onderhouds, gezondheids, toezichts, opvoedings opleidings en ontplooiingskosten van zijn kinderen.
Echtscheiding Alimentatie. Mededeling. snelmenu. Aangepast.
Wanneer je een akkoord tot wijziging van de alimentatie wilt bekomen, dien je dit door de jeugdrechtbank te laten bekrachtigen. Het hof van beroep te Antwerpen veroordeelde in 1995 een ouder tot het betalen van alimentatie, hoewel de andere ouder schriftelijk en getekend had verklaard nooit aanspraak te zullen maken op de alimentatie die in het vonnis van de echtscheiding vermeld was. Alimentatie dient jaarlijks gendexeerd te worden. Het is de betaler de alimentatieplichtige die op eigen initiatief de indexering moet toepassen. Bij een echtscheiding door onderlinge toestemming wordt het sterk aanbevolen dit expliciet in de overeenkomst te vermelden.

Contacteer ons