Resultaten voor wijzigen kinderalimentatie

 
wijzigen kinderalimentatie
wijziging alimentatie Archieven Cassatieblog.nl.
CB 2016-3 Geplaatst op 07-01-2016 door Femke Ruitenbeek-Bart. HR 18 december 2015, ECLINLHR20153635.: Wanneer partijen in hun echtscheidingsconvenant bewust zijn afgeweken van de wettelijke maatstaven, kan de rechter de alimentatie slechts wijzigen indien vanwege gewijzigde omstandigheden ongewijzigde instandhouding daarvan niet kan worden gevergd.
Kinderalimentatie Advocatenkantoor Bos.
Het is van belang dat u een gespecialiseerde advocaat inschakelt bij deze kwesties. Wij kennen als ervaren procesadvocaat de regelgeving en actuele rechtspraak rond alimentatie en kunnen u gedegen adviseren over úw situatie. Een automatisch rekenprogramma op internet, kan dat niet. Neem vrijblijvend contact op met.: Personen en familierecht. Erkenning, gezag en omgang. Partneralimentatie: berekenen of wijzigen. Kinderalimentatie: berekenen of wijzigen.
Wijzigen van alimentatie / Inkomen / Rechtwijzer.
Type uw zoekopdracht Zoeken. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies Verbergen. Wijzigen van alimentatie. Wijzigen van alimentatie. Na de scheiding kan het voorkomen dat de afspraken over alimentatie niet meer goed werken.
Vijf dingen die u moet weten over alimentatie VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Meld je aan met Apple. Nog geen VRT-profiel, registreer je hier! Vijf dingen die u moet weten over alimentatie. In 2015 vonden er in België zon 25.000 echtscheidingen plaats. En bij een scheiding komt het begrip alimentatie vaak opduiken. Maar wat wordt daar precies mee bedoeld? Hieronder 5 dingen die u moet weten over alimentatie. Tomas Teetaert, Stijn De Groote. do 05 okt 2017 1641.: Alimentatie wordt in ons land ook onderhoudsgeld genoemd. Het komt erop neer dat u na de scheiding nog verplicht bent om financieel voor de kinderen te zorgen. Volgens de wet moeten beide ouders bijdragen aan de kosten van opvoeding, opleiding en huisvesting. In dit geval spreken we van kinderalimentatie. Daarnaast bestaat er ook partneralimentatie. Dat betekent dat de minst kapitaalkrachtige partner onderhoudsgeld ontvangt van zijn of haar ex. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er een erg grote kloof is tussen de inkomens van beide partners, of wanneer een van de partners altijd voor de kinderen en het huishouden heeft gezorgd. Wie moet er betalen?
Bewust afgeweken van de wettelijke maatstaven bij de berekening van kinderalimentatie? Banning N.V.
Treft u buiten de rechter om met uw ex-partner een regeling over de hoogte van de te betalen kinderalimentatie, leg dan tevens uw gezamenlijke bedoeling vast in niet mis te verstane bewoordingen. Geef dan tevens aan op welke wijze u tot de vastgestelde bijdrage bent gekomen.
Echtscheiding Verandering alimentatie. Mededeling. snelmenu. Aangepast.
Wanneer men dus meent dat het bedrag van de alimentatie veranderd moet worden, dient men zich te wenden tot de rechtbank. Wanneer deze wijziging samenhangt met een wijziging van het omgangsrecht verblijf en bezoek moet men zich wenden tot de jeugdrechtbank, met het verzoek de omgangsregeling te wijzigen, alsook de daaraan verbonden regeling van de alimentatie zie ook" verandering van omgangsrecht."
Nieuwe kindregelingen grond voor wijziging van kinderalimentatie? Wolleswinkel.
De verhoging van het kindgebonden budget kan derhalve een grond zijn om de kinderalimentatie te wijzigen. Gelet voormelde kunnen de nieuwe kindregelingen grond zijn om de kinderalimentatie te wijzigen. Betaalt u kinderalimentatie en zijn voormelde punten mogelijk bij u aan de orde, dan is het raadzaam om actie te ondernemen.
alimentatie ADVOCATEN.NL online rechtsbijstand.
Als bij de scheiding of de ontbinding van uw huwelijk is afgesproken dat er geen alimentatie hoeft te worden betaald en na verloop van tijd uw ex-partner of u niet meer geheel in het eigen levensonderhoud kan voorzien, kan diegene alsnog aan de ander om alimentatie vragen. Ook dan kunnen uw ex-partner en u daar samen een afspraak over maken die schriftelijk wordt vastgelegd en door beiden wordt ondertekend. Verder kan het zo zijn dat de omstandigheden van uw ex-partner of u zo veranderen dat de afgesproken alimentatieregeling niet meer redelijk is. U kunt dan samen een andere alimentatieregeling afspreken die schriftelijk wordt vastgelegd en door u allebei wordt ondertekend. Spreken uw ex-partner en u na verloop van tijd een andere alimentatieregeling af, dan gebeurt dat vaak via een advocaat of notaris. Als u samen een alimentatieregeling afspreekt en één van beiden vraagt een bijstandsuitkering aan, dan vraagt de gemeentelijke sociale dienst aan de andere ex-partner een opgaaf van alle financiële gegevens. Dit om te kunnen beoordelen of een deel van de bijstand op hem of haar kan worden verhaald. Kinderalimentatie samen afspreken.
Kroonen Verdult Advocaten Wijziging alimentatie Kroonen Verdult Advocaten.
Het alimentatiebedrag voldoet dan mogelijk niet meer aan de wettelijke maatstaven. Ook in het geval de rechter bij een eerdere vaststelling van de alimentatie is uitgegaan van verkeerde of onvolledige gegevens, kunt u de rechtbank verzoeken om de bijdrage te wijzigen.

Contacteer ons