Resultaten voor wijzigen kinderalimentatie

 
wijzigen kinderalimentatie
wijziging alimentatie Archieven Cassatieblog.nl.
CB 2016-3 Geplaatst op 07-01-2016 door Femke Ruitenbeek-Bart. HR 18 december 2015, ECLINLHR20153635.: Wanneer partijen in hun echtscheidingsconvenant bewust zijn afgeweken van de wettelijke maatstaven, kan de rechter de alimentatie slechts wijzigen indien vanwege gewijzigde omstandigheden ongewijzigde instandhouding daarvan niet kan worden gevergd.
Kinderalimentatie Advocatenkantoor Bos.
Het is van belang dat u een gespecialiseerde advocaat inschakelt bij deze kwesties. Wij kennen als ervaren procesadvocaat de regelgeving en actuele rechtspraak rond alimentatie en kunnen u gedegen adviseren over úw situatie. Een automatisch rekenprogramma op internet, kan dat niet. Neem vrijblijvend contact op met.: Personen en familierecht. Erkenning, gezag en omgang. Partneralimentatie: berekenen of wijzigen. Kinderalimentatie: berekenen of wijzigen.
Wijzigen van alimentatie / Inkomen / Rechtwijzer.
Type uw zoekopdracht Zoeken. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies Verbergen. Wijzigen van alimentatie. Wijzigen van alimentatie. Na de scheiding kan het voorkomen dat de afspraken over alimentatie niet meer goed werken.
Vijf dingen die u moet weten over alimentatie VRT NWS: nieuws. VRT NWS: nieuws. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. Artikel van Radio 2. VRT NWS: nieuws.
Nog geen VRT-profiel, registreer je hier! Vijf dingen die u moet weten over alimentatie. In 2015 vonden er in België zon 25.000 echtscheidingen plaats. En bij een scheiding komt het begrip alimentatie vaak opduiken. Maar wat wordt daar precies mee bedoeld? Hieronder 5 dingen die u moet weten over alimentatie. Tomas Teetaert, Stijn De Groote. do 05 okt 2017 1641.: Alimentatie wordt in ons land ook onderhoudsgeld genoemd. Het komt erop neer dat u na de scheiding nog verplicht bent om financieel voor de kinderen te zorgen. Volgens de wet moeten beide ouders bijdragen aan de kosten van opvoeding, opleiding en huisvesting. In dit geval spreken we van kinderalimentatie. Daarnaast bestaat er ook partneralimentatie. Dat betekent dat de minst kapitaalkrachtige partner onderhoudsgeld ontvangt van zijn of haar ex. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er een erg grote kloof is tussen de inkomens van beide partners, of wanneer een van de partners altijd voor de kinderen en het huishouden heeft gezorgd. Wie moet er betalen?
Bewust afgeweken van de wettelijke maatstaven bij de berekening van kinderalimentatie? Banning N.V.
Treft u buiten de rechter om met uw ex-partner een regeling over de hoogte van de te betalen kinderalimentatie, leg dan tevens uw gezamenlijke bedoeling vast in niet mis te verstane bewoordingen. Geef dan tevens aan op welke wijze u tot de vastgestelde bijdrage bent gekomen.
Echtscheiding Verandering alimentatie. Mededeling. snelmenu. Aangepast.
Wanneer men dus meent dat het bedrag van de alimentatie veranderd moet worden, dient men zich te wenden tot de rechtbank. Wanneer deze wijziging samenhangt met een wijziging van het omgangsrecht verblijf en bezoek moet men zich wenden tot de jeugdrechtbank, met het verzoek de omgangsregeling te wijzigen, alsook de daaraan verbonden regeling van de alimentatie zie ook" verandering van omgangsrecht."
Nieuwe kindregelingen grond voor wijziging van kinderalimentatie? Wolleswinkel.
De verhoging van het kindgebonden budget kan derhalve een grond zijn om de kinderalimentatie te wijzigen. Gelet voormelde kunnen de nieuwe kindregelingen grond zijn om de kinderalimentatie te wijzigen. Betaalt u kinderalimentatie en zijn voormelde punten mogelijk bij u aan de orde, dan is het raadzaam om actie te ondernemen.
alimentatie ADVOCATEN.NL online rechtsbijstand.
Ook over alimentatie voor minderjarige kinderen kunnen uw ex-partner en u in het scheidingsconvenant een afspraak maken. In dat geval bekijkt de rechter of het overeengekomen bedrag naar verhouding niet veel te laag is. Als de rechter dat nodig vindt, kan hij of zij een ander bedrag vaststellen. Kinderalimentatie loopt door tot het kind 21 jaar wordt. Dit betekent dat de afspraak tussen de uw ex-partner en u de ouders moet worden vervangen door een afspraak tussen de betalende ouder en het kind, als het kind 18 jaar wordt.
Kroonen Verdult Advocaten Wijziging alimentatie Kroonen Verdult Advocaten.
Het alimentatiebedrag voldoet dan mogelijk niet meer aan de wettelijke maatstaven. Ook in het geval de rechter bij een eerdere vaststelling van de alimentatie is uitgegaan van verkeerde of onvolledige gegevens, kunt u de rechtbank verzoeken om de bijdrage te wijzigen.

Contacteer ons